luni, 14 noiembrie 2011

De ce merg pensionarii cu RATB-ul

Sper că v-ați pus cel puțin o dată această întrebare. Când voi, oamenii muncii, care vă spetiți în fiecare zi cu fundul înfipt într-un scaun și plătiți taxe și impozite ca să le dea ălora pensii, cum ziceam când voi veniți acasă de la muncă sigur sunt mulți pensionari în autobuze și tramvaie. Sigur v-ați împiedicat vreodată de căruciorul pentru cumpărături pe care-l târșâie un amărât înșelat de propriu trup și pedepsit la a-și târî mândria într-un cărucior cadrilat. Sigur n-ați putut să vă odihniți picioarele încă îmbrăcate de mușchi, cu oase negăunoase și încheieturi sprintene. Ei ocupă mârșav toate scaunele în lunga și zilnica lor perindare spre piață. Și ca să vezi nerușinare, și duminica se plimbă dom'le. Cică au prieteni și rude de vizitat și cum nu le ajunge pensia de-o bere în Centrul vechi și nici picioarele de o plimbare cu barca în parc, se deplasează cu RATB-ul în vizită la coana nașă. La un ceai. Păi da, că au case. Au case de 50-60 000 de euro cumpărate pe nimic de la ICRAL. Vă spun eu, se vaită degeaba că n-au bani. Ar putea să-și vândă casele și să se mute în rulote la marginea orașului: nu tu încălzire de plătit, nu tu piață scumpită, nu tu prieteni de vizitat. Și dacă au poftă de o roșie n-au decât să muncească pământul și să o culeagă la toamnă. Nu, nu, nu se mai poate așa. Voi munciți, voi aveți drepturi. Că ăia de-au muncit acum 20 de ani ca să vă țină la școală sunt expirați, da, exact, expirați. Și dacă nu vor să plece (să plece dom'le, unde-or ști!) eu zic să-i eutanasiem. Blând, așa. Cu prima pensie să primească și prima doză de otravă, ca într-un an să se curețe. Nu tu medicamente, cozi la medicul de familie, aglomerație în autobuze. Să aibă muncitorul țării spațiu de relaxare și loc la fereastră. Că doar el muncește.. până la prima pensie.

Dacă sunteți curioși de unde mi-a sărit țandăra, găsiți articolul aici.

4 comentarii:

  1. @CARMEN: Nu, nu trist. Revoltator. Daca ne-am pierdut toleranta, bucuria, speranta atunci chiar ca Romania nu mai merita salvata, asa cum spune articolul de la care am plecat. Daca mintile luminate ale unui secol modern nu mai reusesc sa inteleaga ca trebuie sa fie loc si pentru tineri si pentru batrani si ca fiecare isi are partea lui de dus, atunci ne vom prabusi mai rau decat am putea crede.

    RăspundețiȘtergere
  2. OFZ,

    situatia pensionarilor e una din multele ce ma fac sa-mi spun ca e jalnic.
    Si cu tot optimismul meu, ma intreb tot mai des daca tara asta mai are vreo sansa. Tara asta care e compusa din oameni ca mine, ca tine si ca altii. Si nu inteleg ce s-a intamplat cu acesti oameni, unde a disparut compasiunea, intelegerea, toleranta, etc.
    Si chestia e ca habar n-am care ar fi solutia.

    RăspundețiȘtergere
  3. @lotusull: Cred ca singura solutie este sa ne asumam atitudinea corecta chiar daca aparent nu duce nicaieri. Ca atunci cand umplii o groapa cu nisip: un fir nu pare mare lucru, dar fir cu fir se umple groapa. Stiu ca tu faci asta deja :)

    RăspundețiȘtergere

Etichete

atitudine (312) viata (297) fotografii (296) recomandare (213) timp (133) proza scurta (131) dragoste (127) jurnal (106) căutare (103) video (101) literatura (98) recenzie (96) dorinta (89) peisaje (80) amintiri (78) Despre locuri si orase (77) călătorii (75) roman (69) film (64) feminin (62) eseu (60) contrasens (56) Bucuresti (54) România (53) poezie (51) muzică (46) portret (44) poveste (44) instantaneu (43) primavara (39) sarbatoare (39) Tams (37) copilărie (36) animale (31) vacanță (31) educatie (30) incredere (29) toamnă (29) campanie (24) turism (24) targ (23) aniversare (22) arta (19) concert (19) propunere (18) relatii (18) Adena (17) muzeu (16) responsabilitate (16) animatie (15) expozitie (15) joc (14) colectie (13) voluntar (11) model (10) Cortázar (8) Simone de Beauvoir (8) Milan Kundera (7) ReUseMe (7) Mihail Bulgakov (6) Kawabata (5)

Creative Commons License

Arhivă blog

Despre mine