Nu ştiu dacă le vedeţi, dacă într-adevăr există şi sunt menite să se arate privilor noastre, dar ştiu că uneori deciziile mele au nevoie de un factor extern. Aşa că mă bazez pe semne. Sigur, semnele mele nu sunt un sistem standardizat de semnalizare, ci doar idei proprii, de cele mai multe ori proaste şi bazate pe temeri inutile. De exemplu, dacă vreau să probez ceva într-un magazin şi e coadă la cabinele de probă e semn clar că am cheltuit prea mult în ultima vreme şi e cazul să mă opresc politicos. De asemenea, dacă vreau să fac ceva şi nu sunt sigură că ar trebui, orice detaliu potrivnic, oricât de mic, e un semn că e cazul să ascult vocea numărul 2.
N-am socotit niciodată dacă semnele mele au într-adevăr dreptate, dacă lucrurile se întâmplă după cum zic ele. Poate m-am temut prea mult, poate am avut prea multă încredere. Cine ştie? Se prea poate şi ca semnele să aibă o justificare logică, dar dincolo de aparenţe şi psihologie sunt sigură de existenţa unei providenţe, a unui joc cu obstacole bazat pe hazard, pe întâmplare. Suntem prea curioşi, prea nerăbdători şi prea dornici să ştim din surse sigure ce alegeri să facem. Până la urmă nu ne scuteşte nimeni din a ne hotărî propriul destin, dar semnele fac parte din mijloacele de întrajutorare. Cât de mult ne încredem în ele, depinde de fiecare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Etichete
atitudine
(312)
viata
(297)
fotografii
(296)
recomandare
(213)
timp
(133)
proza scurta
(131)
dragoste
(127)
jurnal
(106)
căutare
(103)
video
(101)
literatura
(98)
recenzie
(96)
dorinta
(89)
peisaje
(80)
amintiri
(78)
Despre locuri si orase
(77)
călătorii
(75)
roman
(69)
film
(64)
feminin
(62)
eseu
(60)
contrasens
(56)
Bucuresti
(54)
România
(53)
poezie
(51)
muzică
(46)
portret
(44)
poveste
(44)
instantaneu
(43)
primavara
(39)
sarbatoare
(39)
Tams
(37)
copilărie
(36)
animale
(31)
vacanță
(31)
educatie
(30)
incredere
(29)
toamnă
(29)
campanie
(24)
turism
(24)
targ
(23)
aniversare
(22)
arta
(19)
concert
(19)
propunere
(18)
relatii
(18)
Adena
(17)
muzeu
(16)
responsabilitate
(16)
animatie
(15)
expozitie
(15)
joc
(14)
colectie
(13)
voluntar
(11)
model
(10)
Cortázar
(8)
Simone de Beauvoir
(8)
Milan Kundera
(7)
ReUseMe
(7)
Mihail Bulgakov
(6)
Kawabata
(5)
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Arhivă blog
-
►
2015
(72)
- ► septembrie (6)
-
►
2014
(147)
- ► septembrie (11)
-
►
2013
(180)
- ► septembrie (15)
-
►
2012
(210)
- ► septembrie (17)
-
▼
2011
(217)
- ► septembrie (18)
-
▼
august
(20)
- Sfârșit de august.. răscopt
- Amintiri, muzică și întrebări
- Suzette sau Lavinia?
- Veteran de război
- Design interior - Câteva locuri în care puteți exp...
- Despre modă și obiceiuri
- Despre gusturi și bloguri
- Jorge Luis Borges – Aleph
- Când ea nu l-a vrut pe el şi el n-a vrut-o pe ea
- Despre locuri și orașe - Gura Portiței - by Tams
- Gând frânt (II)
- Vacanță la Roma (Roman Holiday (1953))
- Despre semne
- Carol Birch – Menajeria lui Jamrach
- Despre locuri și orașe - Mediaș
- Mobilă, amintiri și cărți
- La trenuleţe
- Confesiune
- Fără cuvinte, București
- Gând frânt
-
►
2010
(192)
- ► septembrie (17)
În acest caz orice acţiune ce deja se întâmplă este un semn al unei acţiuni ce urmează să se întâmple .Luat în amănunt totul este compus din semne iar diferenţa de interpretare ţine de voinţa , puterea , cunoaşterea sau de ce nu , conştiinţa fiecăruia. Valabil pentru acţiunile imediate dar şi pentru cele ale căror semne influenţabile s-au petrecut cu mult timp în urmă (vezi credinţa religioasă)
RăspundețiȘtergere@SoriN: Cand totul e compus din semne (ca rezultat firesc la ordinii de desfasurare a actiunilor) ramanem doar cu bagajul propriu de interpretari. Dar crezi ca este posibil ca printre aceste actiuni care se intampla sa fie strecurate unele in mod special pentru a ne atrage atentia? Adica vorbim cu adevarat despre semne sau doar ne particularizam viata in functie de niste evenimente general valabile?
RăspundețiȘtergereOFZ, este posibil sa existe anumite subtilitati ce uneori scapa intelegerii mintii noastre. Pana intr-un timp, oarecum inchistata in nevoia unor dovezi stiintifice, le-am respins ca avand vreo relevanta. Si ca infatuarea mea sa fie completa, le-am gasit si niste etichete :):)
RăspundețiȘtergereCum timpul a trecut si eu m-am linistit, intr-o zi, nu de mult, am refacut mental si emotional un parcurs. Si am gasit o sumedenie de semne carora daca le-as fi acordat importanta probabil as fi evitat niste greseli.
E prea mult sa ma intind aici si sa le detaliez, iar acum acele intamplari oricum au fost si un rezultat al alegerilor mele, deci raspunderea lor oricum imi apartine.
Cand i-am povestit fostului meu sot atunci, la vremea respectiva, a spus ca sunt o copilarie. Acum, caci am ramas in relatii amiabile, recunoaste si el ca e posibil ca ele sa fi avut vreo insemnatate.
Mai un amanunt. Toate aceste " semne" se suprapuneau unor intuitii, pe care, hm, le-am ingnorat ...:)
Cel putin acestora din urma, stiu sigur sigur ca de acum incolo le voi acorda importanta cuvenita.
Una peste alta, cred ca a crede sau a nu crede in semne, e o alegere personala.
:)
@lotusull: Dincolo de semne sta mereu intuitia, stiu. Uneori 'simt' lucruri si ma tem si eu de puterea lor de convingere. Cat cred eu in ele si cat este adevar n-as putea spune. Pana la urma este o alegere personala. Ma bucur insa ca semnele mai apar si altora :)
RăspundețiȘtergere