vineri, 9 decembrie 2011

One Day (2011)

Uneori mă las furată de reclamă și de propria-mi imaginație. Așa am ajuns să văd și filmul One Day, sperând că în spatele reclamei se ascunde un film simpatic și amuzant, de ce nu, cu final fericit.

A început bine, e drept. A prezentat două personaje drăguțe și potrivite cu rolul și, cum le șade bine filmelor, a dat timpul cu 20 de ani în urmă ca să aflăm și începutul. Povestea se prezintă simplu, arătând situația la data critică 15 iulie a fiecui an, data când cei doi s-au cunoscut. Deși mie poveștile care își dau târcoale 20 de ani mi se par destul de greu de realizat, filmul propune o variantă diferită. Da, cei doi rămân împreună.. cel puțin până când... (aici am să vă las dreptul la suspans).

În final filmul mi s-a părut pierdere de vreme. Povestea e siropoasă și fără prea multă tragere de inimă, personajele sunt nehotărâte și nu se pot numi modele, muzica e prea lentă și nici imaginea nu excelează. Deși este considerat unul dintre cele mai romantice filme ale anului, eu una nu l-am găsit deloc așa. Primesc reclamații dacă nu am dreptate.

9 comentarii:

  1. siropeala sa ne mai aduca putin aminte ca am uitat sa fim cretini si mai credem ca totul este roz, ca putem zbura pe aripile iubirii, pana vine intretinerea si ti le taie!
    Nu se mai fac filme inteligente de multi ani.
    Cand apare un film inteligent, cu simboluri filosofice si religioase (The BOX) nimeni nu il intelege si spun ca e o prostie de film. De aceea sunt la acest stadiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Costin: Si filmele, ca si economia, se bazeaza pe consum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact la acest sfarsit de saptamana am vizionat si eu acest film, recomandat de ghici cine?:-): sotul meu. :-)) (l-am rugat un film romantic :-) ). Ca in finalul filmului sa ma rup in mii de bucatele, de abia adunate cu farasul de pe jos, din cauza plansului.
    Inaintand in varsta, intr-adevar, vedem altfel totul.
    Filmul mi-a amintit de "City of Angels" si Meg Ryan.
    Iar sotul meu a concluzionat masculin: "Clar! Nu te mai las cu bicicleta!" ( ATAT (!!!) a inteles el din intregul film... ca poate ramane fara mine (si) la acest mod, neluandu-si decat o masura de siguranta (in plus(!!!) pentru pastrarea relatiei noastre... de peste 26 de ani...inceputa (culmea(!!!) pe 17 iulie...1985 .-) ).
    Sincer..., pe mine filmul acesta m-a speriat putin, fara sa vreau. :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Carmen Nicolas: E doar o posibilitate, ca si multe altele favorabile. Au folosit-o probabil pentru ca povestile romantice care se sfarsesc asa sunt mai apreciate. Drama, drama, drama.. Mie nu mi-a placut filmul, nici nu m-a impresionat in vreun fel.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Finalul" ei m-a indurerat, intr-adevar. Insa mesajul filmului cred ca a fost "One Day=One Love" (din partea ei, desigur; pura, sincera, neconditionata), iar "apoi" si din partea lui catre ea "forever(!!!)-chiar(!!!)", ca si cum ea inca mai exista...
    Si eu am gandit urmarind filnul: "ce pierdere de vreme!", insa mi-am spus: "privesc pan' la sfarsit!". Dupa care am descoperit, de abia in final, mesajul principal al filmului: "iubire neconditionata"-care e cea mai de pret, de fapt. Atat in viata aceasta, cat si in vesnicie: sa-i iubim pe ceilalti EXACT ASA CUM sunt ei. NUMAI astfel ii putem "schimba" (transforma~orienta) in~spre BINE.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Carmen Nicolas: Sigur ca iubirea neconditionata este un mesaj frumos si numai bun pentru un film. Realizarea acestuia mi s-a parut ca a lasat de dorit. Pentru ca intr-adevar cei doi sunt meniti sa se intalneasca si sa se aprecieze indiferent de context, dar cred ca producatorii puteau pune mai bine in scena povestea lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur ca producatorii puteau face toate acestea, insa, intr-adevar, ca in tipicul comert american, au "negociat" la maxim... pe nervii si timpul nostru.
    Cred ca important e ca noi sa NU facem asa, ca ei, ci sa transmitem intotdeauna mesajul dragostei neconditionate direct si clar, fara "inflorituri" americane. (au americanii un stil de a exagera la maxim...cam in orice :-) )

    Te imbratisez cu mult drag si doresc tuturor, atat tie, cat si vizitatorilor tai minunati: Un timp al Craciunului cat mai fericit, sanatos si implinit, alaturi de cei dragi si iubiti.

    Christmas Secrets - Enya
    http://www.youtube.com/watch?v=C_9KurUMNf4

    Vreau sa stii ca-ti raman mereu alaturi. Desi, poate, mai mult in mod mai tacut. Insa sunt mereu aici. :-) Cu intreaga mea dragoste si admiratie sincera. :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Carmen Nicolas: Sarbatori frumoase si tie. Si multumesc pentru trecerile tale, tacute sau nu :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc si eu mult, scumpa OFZ. Pentru TOT! (ceea ce esti, dar si oferi mereu.:-) E chiar minunat pe site-ul tau. Desi-l asociezi cumva cu "banalul", nu este! :-) )

    RăspundețiȘtergere

Etichete

atitudine (312) viata (297) fotografii (296) recomandare (213) timp (133) proza scurta (131) dragoste (127) jurnal (106) căutare (103) video (101) literatura (98) recenzie (96) dorinta (89) peisaje (80) amintiri (78) Despre locuri si orase (77) călătorii (75) roman (69) film (64) feminin (62) eseu (60) contrasens (56) Bucuresti (54) România (53) poezie (51) muzică (46) portret (44) poveste (44) instantaneu (43) primavara (39) sarbatoare (39) Tams (37) copilărie (36) animale (31) vacanță (31) educatie (30) incredere (29) toamnă (29) campanie (24) turism (24) targ (23) aniversare (22) arta (19) concert (19) propunere (18) relatii (18) Adena (17) muzeu (16) responsabilitate (16) animatie (15) expozitie (15) joc (14) colectie (13) voluntar (11) model (10) Cortázar (8) Simone de Beauvoir (8) Milan Kundera (7) ReUseMe (7) Mihail Bulgakov (6) Kawabata (5)

Creative Commons License

Arhivă blog

Despre mine