luni, 22 august 2011

Despre modă și obiceiuri

Pentru că tot v-am povestit de aventurile mele blogosferice într-ale modei, vă propun o colecție toamnă-iarnă 2011-2012. Valentino.

Nu știu alții cum sunt, dar eu visez de multă vreme la un exemplar din Vogue, ediția britanică. Așa cum singurul suvenir pe care mi l-am luat din Paris a fost un număr al revistei Marie Claire de care mă leagă o istorie lungă (cam din 1939 de când datau revistele pe care bunica le-a plimbat prin vreo cinci orașe în ultimii 50 de ani), tot așa dacă voi ajunge vreodată în Marea Britanie voi achiziționa un Vogue. Dar până atunci mă bucur de varianta digitală, impersonală și fără miros de hârtie lucioasă și vopseluri colorate.

Nu am designeri preferați, nici bani să le cumpăr creațiile, dar ideile nu strică niciodată sau măcar o clătire reușită a privirilor. Admir hainele și accesoriile extravagante, îmi imaginez atingerea celor cu materiale prețioase, mă bucur de culori și forme. Apoi revin cu picioarele pe pământ și cu mâinile în buzunare și critic aspru colecțiile bucureștene (mă rog, cu greu numite colecții, de fapt sunt hainele din magazine la momentul t, uneori aceleași cu hainele care s-au aflat în aceleași magazine la momente anterioare).

Și pentru că la noi firmele își vând uneori doar prețurile mari și vitrinele curate, am și eu o curiozitate. Pentru că mi s-a întâmplat să găsesc aceleași produse în magazine diferite, purtând eticheta magazinelor respective. Am văzut produse de acum un an, doi promovate ca noi apariții. Am văzut produse dispărând din magazine înainte de reduceri și apărând ulterior la noua colecție. Aveți încredere în firmele de îmbrăcăminte de pe piața românească? În care anume?

7 comentarii:

  1. Citeam azi ca toamna asta se poarta franjurii, cica, si cred ca ma asortez, ca eu sunt franjuri la capitolul asta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @teonegura: Ei vezi? Intotdeauna se gaseste un curent pentru fiecare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am mai spus si cu alte ocazii nu am nicio treaba cu " ce se poarta", port ce imi place si ce imi vine bine.:) Daca se poarta franjurii cum zicea Teo, si mie nu-mi plac sau nu mi se potrivesc,nu am sa ii port sub nicio forma doar de dragul de a fi la moda. De altfel mie imi plac de fapt hainele care "ies din tipare" ca sa zic asa....

    RăspundețiȘtergere
  4. @lunapatrata: Nici eu nu tin sa fiu in ritmul modei, dar colectia Valentino de toamna aceasta mi-a placut in intregime. Pe de alta parte, nu ma simt confortabil cand observ 'indiscretiile' firmelor de pe piata romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  5. mda moda din romania.care moda?aia in care femeile isi pun si pene roz in cap , pene cumparate din asa zisele magazine cu marfa confiscata?app vrei sa facem schimb de link-uri.am si eu blog are pr2.astept email la adresa beatriceprejbeanu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. @beatrice: Oferta e larga in Romania :) Atat de larga incat gasesti pe piata si lucrari de licenta si disertatie. Imi pare rau, dar deja mi le-am facut pe amandoua singura asa ca nu sunt interesata de schimbul de linkuri. Sau e vorba de alt blog? Ce inseamna pr2 totusi?

    RăspundețiȘtergere
  7. inseamna ca blogul meu este la fel de "puternic" ca al tau, adica are cam acelasi numar backlink-uri(link-uri dinspre alte site-uri).da este vorba de un blog dedicat celor care nu isi pot face lucrarile singuri.ideea este ca imi trebuie pentru vizibilitatea in google.iti inteleg decizia insa era ok si pt tine.primeai si tu vizitatori noi de pe blogul meu si eu la fel.la revedere!

    RăspundețiȘtergere

Etichete

atitudine (312) viata (297) fotografii (296) recomandare (213) timp (133) proza scurta (131) dragoste (127) jurnal (106) căutare (103) video (101) literatura (98) recenzie (96) dorinta (89) peisaje (80) amintiri (78) Despre locuri si orase (77) călătorii (75) roman (69) film (64) feminin (62) eseu (60) contrasens (56) Bucuresti (54) România (53) poezie (51) muzică (46) portret (44) poveste (44) instantaneu (43) primavara (39) sarbatoare (39) Tams (37) copilărie (36) animale (31) vacanță (31) educatie (30) incredere (29) toamnă (29) campanie (24) turism (24) targ (23) aniversare (22) arta (19) concert (19) propunere (18) relatii (18) Adena (17) muzeu (16) responsabilitate (16) animatie (15) expozitie (15) joc (14) colectie (13) voluntar (11) model (10) Cortázar (8) Simone de Beauvoir (8) Milan Kundera (7) ReUseMe (7) Mihail Bulgakov (6) Kawabata (5)

Creative Commons License

Arhivă blog

Despre mine